ZAGONETNI ROĐENDAN

Neka zabava bude domišljata

Što?

‘Zagonetni rođendan’ je uzbudljiva detektivska zabava za osnovnoškolsku djecu. Uđite u svijet zagonetki i misterija, upotrijebite svoju maštu, izoštrite svoja osjetila i pronađite tragove do rođendanske torte prije isteka vremena!

Umjesto rođendana možete odabrati opciju ‘Zagonetne igraonice’ s kraćim trajanjem i varijabilnim cijenom (ovisno o broju sudionika).

Kako?

Proslava je strukturirana kao lov na blago gdje se traže skriveni tragovi koji vode do grickalica/pizze ili torte. Svaki paket igara i aktivnosti je jedinstveno osmišljen za pojedinog/u slavljenika/icu i njegove/zine goste. Mozgalice se ne ponavljaju te nema bojazni da će dijete unaprijed znati njihova rješenja jer je već sudjelovalo na nekom od naših ‘Zagonetnih rođendana’.

Tko?

Dječje aktivnosti budno prate i usmjeravaju dvije simpatične voditeljice iskusne u radu s djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Zašto?

Zagonetke su raznovrsne s naglaskom na logičko povezivanje i korištenje svih osjetila (vid, sluh, dodir, okus i njuh). Mali detektivi će uživati u puno “aha!” trenutaka.

Kada?

‘Zagonetni rođendani’ i ‘Zagonetne igraonice’ se održavaju subotom i nedjeljom u terminima iza 15 sati.

Gdje?

Brainy Centar se nalazi na adresi Kaptol 12, Zagreb.

Razlika između rođendana i radionice

Jeste li znali?

Osim što su popularan oblik rekreacije, zagonetke također nude brojne kognitivne prednosti sudionicima:

Poboljšana memorija

Očita prednost rješavanja problema pomoću tragova ili zagonetki je poboljšavanje mentalne brzine i jačanje memorije jer zahtijeva pamćenje sekvenci i objekata.

Povećanje kreativnosti

Mnoge zagonetke zahtijevaju eksperimentiranje s više mogućih rješenja i ‘razmišljanje izvan kutije’ tj. kreativno razmišljanje kako bi došli do rješenja.

Razvoj fine i grube motorike

Taktilne interakcije s jedinstvenim i zanimljivim zadaćama razvijaju preciznost, koordinaciju ruku i oči te prostornu svijest. Aktivnosti kao što su hodanje, skakanje i trčanje poboljšavaju grube motoričke vještine i tjelesne pokrete.

Cjelovito korištenje mozga

Mozgalice uglavnom zahtijevaju od sudionika da sagledaju problem s mikro i makro razine. To poboljšava razumijevanje problema jer se koriste brojne moždane funkcije za jedan zadatak.

Timski rad i izgradnja samopouzdanja

Izazovi mogu pobuditi ono najbolje u nama osobito kada se nađemo u timskom ozračju jer svatko u timu ima priliku odigrati svoj dio i pokazati svoje vještine. Svatko je dragocjen u pronalaženju tragova i rješavanju zagonetki što pomaže u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja.

Proizvodnja hormona sreće

Uspješnim obavljanjem svakog zadataka osjećamo se dobro jer dolazi do oslobađanja neurotransmitera dopamina povezanog s boljim raspoloženjem, koncentracijom i pamćenjem.

Jeste li spremni pokušati?

Brainy centar

Kaptol 12,

10 000 Zagreb

Tel 1: +385918928072
Tel 2: +385981965686

Email: valentina@brainycentar.com

Gdje smo